Park Campanula
Fietsen in Noord-Holland

Fietsen in Noord-Holland

Fietsen in Noord-Holland

Wij geven u ook graag tips over mooie tochten, die u samen met de kinderen kunt fietsen of juist met z'n tweeën. Vanaf Bungalowpark Campanula kunt u alle kanten op. Een fietstocht door de duinen naar het mooie Schoorl en Bergen of door de weilanden naar het gezellige Schagen. Ook richting Callantsoog fietst u langs de prachtige kust van de Noordzee.

Tegenover onze receptie bevindt zich de fietsverhuur.

Duinroute

Mooie fietsroute vanaf Bungalowpark Campanula door de duinen van Sint Maartenszee, via Petten naar Camperduin, langs Hargen en weer terug.

Route: Sint Maartenszee – Petten – Camperduin – Hargen
Afstand: 22 km
Tijd: 1 uur en 10 minuten

 

Routebeschrijving 

 • Bij onze receptie/fietsverhuur gaat u rechtsaf de Belkmerweg op. Hier fietst u door tot de kruising Belkmerweg-Zeeweg (op de kaart punt 38) en gaat u vervolgens linksaf de Zeeweg op, richting de duinen.
 • Wanneer u bij de rotonde voor de duinen aankomt, neemt u op de rotonde de tweede afslag en fietst u door de duinen heen. U fietst ongeveer 650 meter door en dan neemt u de eerste afslag aan uw linkerhand.

TIP: fiets een stukje door naar het strand van Sint Maartenszee en haal een lekker ijsje bij Strandpaviljoen New Zuid!

 • Vervolgens fietst u circa 2,2 km door het prachtige duingebied heen. U fietst door tot de weg waar u rechtsaf naar het strand kunt en linksaf richting het dorp Petten. Hier gaat u linksaf en neemt u meteen de volgende afslag rechts.
 • Deze weg fietst u uit tot het eerst volgende kruispunt waar u linksaf gaat en vervolgens weer rechts de Korfwaterweg op. Aan het einde van de Korfwaterweg houdt u rechts aan en steekt u de weg over de Ingenieur van de Banstraat in. Via deze weg fietst u door het centrum van Petten heen.
 • U fietst vervolgens alsmaar rechtdoor via de Zijperweg en hier houdt u rechts aan richting de duinen.
 • Vervolgens fietst u rechtdoor richting de duinen en slaat u linksaf op het punt waar u niet verder kunt. Dan fietst u alsmaar rechtdoor tot de splitsing, hier houdt u rechts aan en fietst u omhoog de duinen op.
 • Eenmaal op de duinen gaat u links richting Camperduin. U fietst nu ongeveer 2,5 km rechtdoor over deze weg.

TIP: als u bij Camperduin bent aangekomen is het zeker de moeite waard om even op het strand bij de Lagune te gaan kijken!!
Weetje: Wist u dat een Lagune een watervlakte tussen het strand en een strandwal is?

 • U gaat aan het einde van deze weg met de bocht mee de duinen uit. Vervolgens fietst u langs het restaurant Strandpaviljoen STRUIN het ‘rode’ plein op. Hier neemt u het fietspad door de duinen richting de Hargerstrandweg.
 • Eerst fietst u een stukje parallel aan deze weg om vervolgens bij de eerste mogelijkheid over te steken naar links. Na het oversteken gaat u meteen rechts en volgt u de weg.
 • Op deze weg fietst u tot punt 20 op de kaart waarna u vervolgens linksaf, de Hargerzeeweg in gaat.
 • U fietst de Hargerzeeweg helemaal uit, wanneer u op de kruising met de Heereweg komt, fietst u ook rechtdoor.

TIP: als u bij de kruising Hargerzeeweg-Heereweg komt, kunt u ook even linksaf slaan richting de restaurantjes De Bokkesprong of Duingroet. Het eten is hier erg lekker!!

 • Na het dorpje Hargen fietst u alsmaar rechtdoor (langs punt 73 op de kaart).
 • Op een gegeven moment kruist u de Pettemerweg, hier steekt u over de Belkmerweg in en fietst u ongeveer 3,5 km door tot u bij Bungalowpark Campanula aankomt.
 
Duinroute