Park Campanula
Kaasmarkt in Alkmaar

Kaasmarkt in Alkmaar

Kaasmarkt in Alkmaar

Alkmaar is een typisch Hollandse kaasstad. De kaasmarkt begint op de eerste vrijdag in april en eindigt op de laatste vrijdag in september en duurt van 10.00-13.00 uur. Daarnaast is er in de maanden juli en augustus ook kaasmarkt op de dinsdagavond van 19.00- 21.00 uur. De kazen worden door handelaren via handjeklap verkocht. Daarna komt het 400 jaar oude kaasdragersgilde in actie komt om met berries de kaas af te voeren, nadat de partij in de Waag is gewogen. In het Waaggebouw is het Kaasmuseum gevestigd waarin alles over zuivelbereiding wordt verteld.

Een rijke historie

Alkmaar is historisch, met ruim 400 monumenten. De Waag, in de meest oorspronkelijke vorm uit de 14e eeuw, het 16e eeuwse Stadhuis, de Grote St. Laurenskerk en de vele hofjes, gevels en grachten geven de stad een aparte uitstraling.

Er is nog meer te beleven

Alkmaar is de grootste stad in de regio en daardoor ook het uitgaanscentrum. Er is een scala aan restaurants van diverse aard, terrassen en cafeetjes, maar ook theaters en musea. Ook worden er talrijke evenementen georganiseerd als Alkmaars Ontzet, Culinair Plaza en het Jazz & Muziekweekend. Ontspanning is ook te vinden in het nabijgelegen recreatiegebied Geestmerambacht, de parken of de sportvoorzieningen.

 
Kaasmarkt Alkmaar